1

לייקים

לרגל חג השבועות, מתכון חגיגי וקליל

מתכון חגיגי וקליל שמתאים גם לטבעונים

שתפו:

לרגל חג השבועות, מתכון חגיגי וקליל

מתכון חגיגי וקליל שמתאים גם לטבעונים

שתפו:

סלט ירקות חיים ומבושלים עם טופו מוקפץ
לרגל חג השבועות שבפתח תמר ידין, דיאטנית קלינית, יועצת לחברת הרבלייף
מנדבת מתכון קליל וחגיגי לארוחת החג , מתאים גם לטבעוניים, קל להכנה ומקשט כל
שולחן:


סלט ירקות חיים ומבושלים עם טופו מוקפץ:
מצרכים ל-6 מנות
100 גר' טופו, חתוך לרצועות
בטטה דקה, קלופה ופרוסה לריבועים
מלפפון, חתוך לריבועים
5 עגבניות שרי, פרוסות
רבע בצל סגול, חתוך לריבועים או לפרוסות
3 פטריות פורטבלו, פרוסות
כף צנוברים קלויים
2 עלי בזיליקום, לקישוט
5 כפות שמן זית
רבע כוס טחינה גולמית
כפית סילאן
2 כפות מיץ לימון
מלח ופלפל לפי הטעם
אופציה לתוספת לסלט: גבינת שקדים
אופן ההכנה:

  1. לחמם מחבת פסים ולהוסיף 2 כפות שמן זית כשהמחבת חמה. להקפיץ את
    הטופו עד שייצלה במלואו, משני צידיו. להוציא ולהמתין שיצטנן.
  2. במקביל, להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות את פרוסות הבטטה. לתבל
    במלח, פלפל וכף שמן זית ולאפות עד לריכוך, למשך 15 דקות.
  3. במחבת נקייה להקפיץ את הפטריות בשמן זית ולצנן.
  4. להכנת הרוטב ערבבו: מיץ לימון, טחינה, סילאן ומלח ופלפל.
  5. ערבבו הכל יחד והוסיפו את הרוטב.
  6. ניתן לבזוק גבינת שקדים מעל, לפי הטעם.

ערכים תזונתיים (למנה)
קלוריות: 470 קק"ל
חלבון: 7.5גר'
פחמימה: 14גר'
שומן: 19גר'

אולי יעניין אותך גם...

תגובות אחרונות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לא רצית לפספס את זה!

דוסיז
לוגו דוסיז צרכנות
העסקים שנפתחו השבוע
ריאיון השבוע
מבצעים
אופנה
בילוי
נופש-ותיירות
בריאות
בריאות
בתוך הבית
בתוך-הבית
גברים
גברים
גדג'טים וחדשנות
גדגטים
חגים
חגי-ישראל
טיפוח
טיפוח
יודאיקה
יודאיקה
יין ואלכוהול
יין
ילדים
ילדים
לימודים
לימודים
לכבוד שבת
לכבוד שבת
מוצרי תינוקות
מוצרי-תינוקות
מוסיקה
מוזיקה
מזון
מסעדות
מסעדות
מזון
משפחה
משפחה
נדל''ן
נדלן
ספרים
ספרים
פיננסים
פיננסים