2 כוסות קמח נפלאות – חיטה 80% / כוסמין בהיר 80% (או קמח לבן) מתוצרת נפלאות
5 ביצים מופרדות
1 כוס דבש
1 כוס סוכר, ורבע כוס סוכר (בנפרד)
רבע כוס שמן
1 שקית אבקת אפיה
1 כפית אבקת קקאו
רבע כפית אבקת סודה לשתיה
1 כוס מים רותחים עם כפית נס קפה או תה
אופן ההכנה
מכינים תחילה כוס מים רותחים, מוסיפים כפית נס קפה או תה, מערבבים ומשאירים לקירור.
מקציפים את החלבונים עם כוס סוכר בקערת המיקסר עד לקבלת קצף יציב ומבריק (אך לא נוקשה)
מעבירים את הבלילה לקערה.
מכניסים לקערת המיקסר את החלמונים עם 1/4 כוס סוכר ומקציפים במהירות גבוהה כ – 8 דקות.
מורידים את המהירות ומוסיפים את הקקאו, הדבש, השמן, אבקת סודה, אבקת אפיה.
מוסיפים את כוס הקפה או התה שהספיק להתקרר בינתיים.
מוסיפים את הקמח
מקפלים את שתי התערובות ויוצקים לתבנית קוטר 24
מכניסים לתנור בחום 175 מעלות למשך כ-45 דקות, (או עד שקיסם יוצא יבש).