1

לייקים

מתכון להכנת ריזוטו פטריות ביין לבן וגבינה

לרגל שבוע האוכל האיטלקי: מתכון להכנת ריזוטו פטריות ביין לבן וגבינה

מתכון להכנת ריזוטו פטריות ביין לבן וגבינה

לרגל שבוע האוכל האיטלקי: מתכון להכנת ריזוטו פטריות ביין לבן וגבינה

שתפו:

באדיבות: השף האיטלקי, זוכה "מאסטר שף" מסימיליאנו די מתאו

ריזוטו הוא מאכל איטלקי מסורתי עשיר, בעל מרקם קרמי, והסוד להכנת ריזוטו טוב מתחיל בבחירת
סוגי גבינות מיוחדות ואורז נכון.


לרגל שבוע האוכל האיטלקי המתקיים בימים אלו זו השנה השמינית ברציפות בישראל ובעולם, נציבות
הסחר האיטלקית, יוצאת בשיתוף פעולה עם השף האיטלקי, מסימיליאנו די מתאו שחושף את המתכון הבייתי שלו להכנת ריזוטו פטריות ביין לבן  וגבינה המתבסס על גבינות איטלקיות.


ריזוטו פטריות ביין לבן וגבינה:
מצרכים:
אורז ארבוריו או קרנרולי 300 גרם
גבעול סלרי
1 גזר חתוך לאורכו
חצי כוס יין אדום
בצל גדול חצוי בקליפתו
בצל שאלוט קצוץ
קופסת פטריות טריות חתוכות גס ( בגודל סנטימטר)
50 גרם חמאה
150 גרם פרמג'אנו רג'אנו מגוררת
אופן ההכנה:
מכינים ציר ירקות מסלרי, גזר והבצל סיר עם 3 ליטר מים. 
קוצצים את בצל השאלוט ומטגנים אותו עם מעט חמאה מוסיפים את האורז מערבבים במשך  5 דקות.
לאחר מכן מוסיפים את היין, מערבבים, מבשלים על אש קטנה עד שהיין מתאדה, מוסיפים את הפטריות
ומבשלים ביחד 2 דקות, מוסיפים מצקת מציר מהירקות  ומנמיכים. לסרוגין מוסיפים כל פעם מעט
מהציר תוך כדי ערבוב עד לבישול הסופי של האורז. מורידים מהאש ומוסיפים את החמאה תוך כדי
ערבוב ולבסוף מוסיפים את הגבינה טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם ומגישים מיד.

אולי יעניין אותך גם...

תגובות אחרונות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לא רצית לפספס את זה!

דוסיז
לוגו דוסיז צרכנות
העסקים שנפתחו השבוע
ריאיון השבוע
מבצעים
אופנה
בילוי
נופש-ותיירות
בריאות
בריאות
בתוך הבית
בתוך-הבית
גברים
גברים
גדג'טים וחדשנות
גדגטים
חגים
חגי-ישראל
טיפוח
טיפוח
יודאיקה
יודאיקה
יין ואלכוהול
יין
ילדים
ילדים
לימודים
לימודים
לכבוד שבת
לכבוד שבת
מוצרי תינוקות
מוצרי-תינוקות
מוסיקה
מוזיקה
מזון
מסעדות
מסעדות
מזון
משפחה
משפחה
נדל''ן
נדלן
ספרים
ספרים
פיננסים
פיננסים