1

לייקים

סופגניות בריאות

מתכון להכנת סופגניות אפויות מתערובת קמחים

שתפו:

סופגניות בריאות

מתכון להכנת סופגניות אפויות מתערובת קמחים

שתפו:

דרך ההכנה של אפיית הסופגניות, במקום טיגון הסופגניות, בריאה בהרבה וגם מחייבת פחות שמן, מה
שהופך את הסופגנייה לפחות משמינה. ערבוב הקמח הלבן עם קמח מחיטה מלאה גם הוא מוסיף
לערכים התזונתיים של הסופגנייה, ולסיבים התזונתיים שנקבל ממנה ומעלה את תחושת השובע שנקבל
אחרי אכילתה.


תמר ידין דיאטנית קלינית, יועצת לחברת הרבלייף מציעה מתכון להכנת סופגניות אפויות עשויות
מתערובת קמחים


מצרכים (14 יחידות)
1 כוס קמח לבן, מעורבב עם ½ כוס קמח מחיטה מלאה.
ניתן להחליף לכל סוג קמח אחר: כוסמין, למשל, כל עוד כמות הקמח סה"כ תהיה כוס וחצי,
כשאנו בוחרים את ההרכב הרצוי לנו.
כפית אבקת אפייה
2 כפות סוכר
2 ביצים
גביע אשל/יוגורט- רצוי 4.5% שומן
14 כפיות של ריבת תותים
אבקת סוכר להגשה- אופציונלי

הוראות הכנה:

  1. ערבבו בקערה את כל המצרכים לתערובת אחידה, ללא גושים.
  2. חממו תנור ל-180 מעלות.
  3. שמנו תבנית של מאפינס וחלקו את הבלילה ל-14 החלקים שבתבנית. שימו לב, כי לא צריך
    למלא את השקעים בצורה מלאה.
  4. הניחו כפית ריבת תותים במרכזה של כל סופגנייה.
  5. לאפות את הסופגניות בתנור חם 20-30 דקות, עד שהסופגניות מקבלות צבע זהוב.
  6. הוציאו מהתנור וקררו לטמפרטורת החדר.
  7. ניתן להוסיף מעט אבקת סוכר- לבחירתכם.
    ערכים תזונתיים למנה (סופגנייה אחת)
    קלוריות: 123 קק"ל
    חלבון: 3.5 גר'
    פחמימה: 23 גר'
    שומן: 2.5 גר'

אולי יעניין אותך גם...

תגובות אחרונות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לא רצית לפספס את זה!

דוסיז
לוגו דוסיז צרכנות
העסקים שנפתחו השבוע
ריאיון השבוע
מבצעים
אופנה
בילוי
נופש-ותיירות
בריאות
בריאות
בתוך הבית
בתוך-הבית
גברים
גברים
גדג'טים וחדשנות
גדגטים
חגים
חגי-ישראל
טיפוח
טיפוח
יודאיקה
יודאיקה
יין ואלכוהול
יין
ילדים
ילדים
לימודים
לימודים
לכבוד שבת
לכבוד שבת
מוצרי תינוקות
מוצרי-תינוקות
מוסיקה
מוזיקה
מזון
מסעדות
מסעדות
מזון
משפחה
משפחה
נדל''ן
נדלן
ספרים
ספרים
פיננסים
פיננסים