באפליקציה השיתופית אפשר לקבל מידע על פריסת עמדות טעינה, בניית מסלול נסיעה לפי הצורך ועדכונים של המשתמשים האחרים.
"האפליקציה נולדה מתוך הצורך לתת מענה לבעיות שעולות מהשטח", אומר יובל מן מנכ"ל החברה "למעשה אנחנו יוצרים קהילה לבעלי הרכבים החשמליים ועל ידי שיתוף מידע עדכני של המשתמשים ומענה לבעיות ייחודיות לתחום אנחנו משפרים את חוויית השימוש ברכבים חשמליים, אנו לא פועלים מטעם חברת טעינה כזאת או אחרת, אנחנו פועלים למען האינטרס של הנהג בלבד.“
רכבים חשמליים אינם עוד טרנד של ירוקים למיניהם. רבים כבר למדו להכיר ביתרונות של הרכב החשמלי: חיסכון באנרגיה, הפחתת המזהמים והשמירה על איכות הסביבה, יתרונות שהביאו בעשור האחרון לעלייה בשימוש ברכבים חשמליים. ”הבנזין מת. היום בו יצרניות הרכב יפסיקו לייצר לחלוטין רכבים על דלק קרב מתמיד, וכולן יעברו לרכבים המונעים על ידי חשמל. לא מדובר בטרנד אלא במהפכה“ טוען מיכאל רוזליו, מייסד פנגו.
היתרון המשמעותי של הרכב החשמלי הוא בצמצום מספר תחנות הדלק המזהמות. בנקודה זאת האפליקציה של Grevo מובילה את מהפכת הרכב החשמלי. בעזרת העמדות הטענה ניתן לייתר את תחנות הדלק ולהפעיל אלפי עמדות הטענה ציבוריות במתחמים גדולים כמו מתחמי קניות, מתחמי תדלוק, אוניברסיטאות ומתחמי עבודה שונים ועוד
דני מן ממייסדי האפליקציה: "האפליקציה השיתופית תשמש מקור מידע לקהילת בעלי הרכבים החשמליים על המקומות הציבוריים והפרטיים בהם ניתן לטעון את הרכבים. המידע הוא שיתופי וכל משתמש באפליקציה יכול לדווח בזמן אמת היכן יש תחנות טעינה, האם הם פנויות והאם הן נגישות לציבור הרחב. האפליקציה מאפשרת שימוש בחוכמת ההמונים ושיתוף ידע ובכך יתרונה. היא לא שייכת לחברה אחת או אחרת ולכן היא תכלול את כל עמדות הטעינה והציבור יוכל להוסיף מידע רלוונטי ככל שירצה, אנחנו מזמינים את הציבור להצטרף לקבוצה שלנו במדיות דיגטליות ולשתף אותנו בבעיות שהם נתקלים בהם".
האפליקציה תושק בתחילת 2021 בחינם ובהמשך תאפשר למשתמשים לשלם דרך האפליקציה.
יוזמי האפליקציה הם שלושה מבני עמק יזרעאל: דני מן, עשרות שנים בתעשייה, כיהן סמנכל בכמה חברות הייטק בצפון, כיום בעל חברה שמייעצת ותומכת בתעשייה עם ניהול מערכות מידע , יובל מן, יזם קמעונאות, ומיכאל רוזוליו מייסד פנגו