1

לייקים

חגיגת מתכוני שף עם "אחוה" והשף עומר מילר מגישים מתכון מלאווח בננה לוטי

חברת "אחוה", יצרנית הטחינה והחלוה המובילה בישראל, בשיתוף עם השף עומר מילר ("טעים אש"), מגישים לרגל מתכון חגיגי, קליל וטעים...

שמזכיר ימים נעימים של חופש: מלאווח בננה לוטי. המתכון קל ומהיר הכנה, עם המאפה האהוב על כל המשפחה, מוגש בגרסה מתוקה של קינוח נפלא עם ממרח שומשום וקוקוס, שיהיה הפינוק המושלם ליום המשפחתי.

מצרכים (ל-4 מנות):

4 יחידות מלאווח

2 כפות שמן

4 בננות

לגנאש:

200 גרם שוקולד מריר 70%

1 חבילת שמנת מתוקה 38%

5 כפות חלב מרוכז

לקרמל:

4 כפות סוכר לבן

3 כפות מים

100 גרם חמאה

1 כף רום

להגשה:

1/2 כוס שבבי קוקוס קלוי

1/2 כוס שומשום קלוי

4 כפות ממרח שומשום קוקוס של "אחוה"

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הגנאש: בסיר קטן מניחים שוקולד מריר, שמנת מתוקה וחלב מרוכז ומחממים על להבה בינונית – נמוכה עד להמסה ואיחוד מוחלט.
  2. מכינים את הקרמל: שמים את הסוכר בסיר קטן ומוסיפים מים. מניחים על אש נמוכה עד להזהבה. כשהסוכר מתקרמל מוסיפים את הרום והחמאה.
  3. פורסים את הבננות לטבעות ומוסיפים לקרמל.
  4. מכינים את המלאווח: שמים מעט שמן על מחבת, מעליו מניחים את המלאווח למשך כשתי דקות מכל צד.
  5. מאחדים את הבננות ברוטב הקרמל עם גנאש השוקולד ומערבבים.
  6. להגשה: מסדרים כל מלאווח על צלחת, על כל אחד שמים רבע מכמות הבננות המקורמלות בגנאש השוקולד, מפזרים מעל חופן שבבי קוקוס ושומשום קלוי ומזלפים כף של ממרח שומשום וקוקוס.

בתיאבון!

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב facebook
שיתוף ב telegram
שיתוף ב twitter

אולי יעניין אותך גם...

תגובות אחרונות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ריאיון השבוע
001-microphone
מבצעים
מבצעים
אופנה
אופנה
בילוי
נופש-ותיירות
בריאות
בריאות
בתוך הבית
בתוך-הבית
גברים
גברים
גדג'טים
גדגטים
חגים
חגי-ישראל
טיפוח
טיפוח
יודאיקה
יודאיקה
יין
יין
ילדים
ילדים
לימודים
לימודים
לכבוד שבת
לכבוד שבת
מוצרי תינוקות
מוצרי-תינוקות
מוסיקה
מוזיקה
מזון
מסעדות
מסעדות
מזון
משפחה
משפחה
נדל''ן
נדלן
ספרים
ספרים
פיננסים
פיננסים
קהילה
קטגוריה קהילה
רכב
רכב