שש עובדות שלא ידעתם על גזר !

גזר, תמונת אילוסטרציה,

מאת אורטל ברובין חן, רכזת נטורופתיה כללית רפואה משלימה

  1. שימו שמן. הוא ירק שורש הגדל באדמה ומכיל הרבה בטא קרוטן, חומר מוצא לוויטמין A. כדי להיספג היטב בגוף, ויטמין A זקוק לסביבה שומנית, לכן כדאי להוסיף טיפת שמן זית למיץ גזר או לסלט.
  2. לא באמת טוב לראייה. האמונה שהוא טוב לראייה החלה בימי מלחמת העולם השנייה, אז פיתחה בריטניה מערכות מכ"ם משוכללות. כדי להסוות אותן, נהגו להסביר את אחוזי ההצלחה הגבוהים של יירוט הטייסים בכך ש"הם אוכלים הרבה גזר". אז אם יש לכם בעיות ראייה, אל תבנו רק על הגזר שיציל אתכם… ויטמין A אמנם מסייע לתחזוקה ובריאות מערכת הראייה, אך לא יכול לתקן בעיות כמו קוצר ראייה.
  3. שוקינג! אין דבר כזה גזר גמדי. כשם שמגדלים ומשווקים שנתקעו עם עודפי עגבניות והפכו אותן לקטשופ, ומגדלי ביצים עשו עם מיונז – כך עשו החקלאים עם עודפי הגזרים, אלא שכאן הטוויסט הוא בטוח ובריא לחלוטין. מה שאנחנו מכירים כגזר גמדי הם בעצם גזרים רגילים – גדולים או "לא יפים", שקשה לשווק אותם. לכן, כדי לא להיתקע עם מלאי גזרים וכדי למנוע זריקת מזון החלו לגלף אותם לגזרים קטנים ולמכור אותם כ"גזר גמדי".
  4. כל גזר בצבע. בשנים האחרונות משווקים בארץ גזרים בצבעים שונים. לכל צבע יש יתרונות בריאותיים ייחודיים.

כך למשל גזר סגול מכיל נוגדי חמצון פלבנואידים המסייעים בהורדת הסיכוי לחלות בסרטן, תכולת הסיבים הגבוהה בו, מסייעת בתחושת שובע ומניעת טרשת ומחלות מעי. גזר לבן שונה בעיקר בצבע מאחיו הכתום, וגזר צהוב מכיל אנתוציאנינים נוגדי חמצון.

  1. עלה ירוק. הידעתם? גם בעלי הגזר הירוקים שרובנו חותכים וזורקים מיד, או שבכלל לא זוכים לראות כי הגזרים מגיעים ללא העלים, אפשר ורצוי לעשות שימוש! העלים הירוקים של הגזר מצטיינים בטעם מתקתק ואדמתי והם מכילים סיבים תזונתיים, כלורופיל, ויטמינים ומינרלים. "נתקעתם" עם עלי גזר ירוקים חתוכים? אפשר ורצוי להכין מעלי הגזר פסטו טעים ועדין, להוסיף לסלטים, לפזר מעל אנטיפסטי ולהעשיר טעמים במרקים.
  2. הכי בריא לאכול טרי. כדי ליהנות מהערך התזונתי הגבוה של הגזר כל שעליכם לעשות הוא: לקלף, לחתוך (או לא) להוסיף מעט שמן זית ולאכול…

לסיום, מתכון שווה לאכילת גזר

סלט גזר – לגרר 5 גזרים בינוניים על פומפייה, להוסיף חצי פלפל ירוק חריף (מי שלא רוצה חריף מדי, יכול להוציא את הזרעים ואת החלק הלבן של הפלפל), שן שום גדולה כתושה, חופן עלי כוסברה קצוצים, מיץ מחצי לימון (אפשר גם להוסיף לימון טרי קצוץ כולל הקליפה, לפי הטעם), כף שמן זית, ומעט מלח ופלפל שחור.

בתיאבון.

תמונת אילוסטרציה

תגובות אחרונות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דוסיז
לוגו דוסיז צרכנות
העסקים שנפתחו השבוע
ריאיון השבוע
מבצעים
אופנה
בילוי
נופש-ותיירות
בריאות
בריאות
בתוך הבית
בתוך-הבית
גברים
גברים
גדג'טים וחדשנות
גדגטים
חגים
חגי-ישראל
טיפוח
טיפוח
יודאיקה
יודאיקה
יין ואלכוהול
יין
ילדים
ילדים
לימודים
לימודים
לכבוד שבת
לכבוד שבת
מוצרי תינוקות
מוצרי-תינוקות
מוסיקה
מוזיקה
מזון
מסעדות
מסעדות
מזון
משפחה
משפחה
נדל''ן
נדלן
ספרים
ספרים
פיננסים
פיננסים